След слабия резултат на БСП на парламентарните избори продължават да валят коментари за решението на лидера на столетницата Корнелия Нинова да не подаде оставка. Тази вечер в "Денят ON AIR" отговори на някои политически въпроси в ляво даде бившият председател на партията Михаил Миков.

Дали изтича политическото време на Корнелия Нинова, Миков обясни така: "Индикациите са че нейното време продължава, но изтича подкрепата и доверието към БСП, изтичат социалистите от БСП."

Според него няма никакво намерение за промяна в стила и метода за ръководство на БСП, която все "по-малко може да убеди българския народ, че защитава лявото."

"За съжаление, БСП има няколко процеса на отлюспване на кадри на БСП, само че ако преди е имало какво да остане, то сега няма какво. Големият, тежкият проблем пред БСП е, че БСП не иска да погледне проблемите в очите, вътрешните сблъсъци са едно, оценката, която ти дава обществото, друго, и тя се видя сега, видя се и на предишни избори", допълни още Миков пред Bulgaria ON AIR.

Бившият председател на партията заяви, че резултатът от изборите за партията е доста показателен за състоянието на левицата.

"Никога лявото в България не е било толкова слабо представено в парламента и България е най- бедната страна в ЕС, където голямата част от гражданите би трябвало да осъзнаят интересите си в ляво. И, когато заявиш, че си алтернатива, би трябвало да има и резултат на изборите", каза още той.

Относно подкрепата на БСП към партията на Слави Трифонов, той загатна за някои планове.

"Партията на Нинова, в каквато все повече се превръща БСП, трудно може да даде разумни политически основания за една такава подкрепа, каквато е подкрепата към Слави Трифонов. А и очевидно има преден план и заден план на тази подкрепа", посочи Миков.

И подчерта, че на първо място БСП трябва да се върне в ляво.

"Може би е дошло време да се помисли за по-автентично ляво представителство, което да представлява интересите на хората", каза още Миков.

Относно хипотезата - ако президентът Румен Радев даде третия мандат не на БСП, а на ДБ, Миков отговори лаконично: "Той сам ще си реши, той е в деликатна ситуация заради наближаващите избори."

Според него големият въпрос е не дали ще има правителство, а какво ще е и ще даде ли спокойствие на хората.

Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

72

Жалко за народа

преди 3 седмици

Още едни летни избори и БСП ще отиде там където е заслужила да почива една столетница - на дъното. С или без Нинова.

71

ОЩЕ ПОМНИМ

преди 3 седмици

БСП КОГА ЩЕ ВЪРНЕ МИЛИОНИТЕ ДЕТО БЕШЕ ВЗЕЛА АВАНСОВО ОТ СУБСИДИИТЕ.

70

ББ

преди 3 седмици

бедният мишоК,ти не беше ли "лидер"на лявато,бойко не те ли купи с банкети и чочарки...до теб ли опряха?ти какво направи за "лявото",и защо си мислиш,че обиколилите света ни като *** българчета им деме за линиите които опитвате да ги разделяте,питат се защо не сме Народ,Държава,Дом...мишоците са за затвора...фалшиви ценности,разделителни линии"ляво","дясно,"фили","фоби"...Чиста и Свята мишоК...това е завета...да си обслужващ персонал и *** не е ценност!!!