Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки коментира резултатите от парламентарните избори и благодари на всички, които го подкрепиха. По думите му още не е дошло времето за професионализма, почтеността и прагматичността в политиката, но бе категоричен, че остава анти-системен политик.

"Благодаря на всички членове и симпатизанти на ВОЛЯ, както и на коалиционните ни партньори, на всички българи, които ни подкрепиха на вчерашните избори! Знам, че работихте всеотдайно за каузата в България хората да живеят по-богато и по-щастливо, да не бъдат повече ограбвани и лъгани“, заяви Марешки в свое изявление, разпространено до медиите.

Още по темата
"Резултатът  обаче показва, че тези, които искат това да се случи, все още са малко. Явно ще трябва да минат още години, за да паднат още политически маски и да дойде времето на прагматичните родолюбци“, заяви още той.

Марешки оцени кампанията на коалицията НФСБ-Воля като позитивна и отличаваща се.

"Няма българин, до когото да не достигнаха нашите основни мерки в програмата. Очевидно, мотивът за гласуване на хората е бил друг - не повишаването на стандарта на живот в страната, не спирането на грабежите, а желанието да накажат някого. Хората гласуваха "срещу", а не „за”.  Но алтернативата я няма в новоизбрания парламент.

Затова започваме битката отначало. Всички избрани, по един или друг начин, открито или задкулисно, са обслужвали статуквото и системата. Това е волята на народа. Каквото си е избрал, това ще бъде. Ние ще продължим да отстояваме нашата кауза, защото сме убедени, че сме прави и че носим друг стил в политиката, който е много по-добър за българите и страната”, каза лидерът на ВОЛЯ.

Той отбеляза, че в партията ще направят нужния анализ на резултатите и ще решат как да продължат напред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase