Изборният ден продължава. Хората се отправят към урните въпреки COVID кризата и лошото време.
 
"В цялата страната се подават сигнали, че толкова много гласуващи скоро не е имало, въпреки цялата обстановка. Ако бием 2017 г. това би могло да намали изборните манипулации", заяви пред Изборното студио на Bulgaria ON AIR икономистът Агоп Каспарян.
 
Заедно със социолога Юлий Павлов двамата коментираха изборната обстановка в страната и прогнозите за резултатите от парламентарния вот.
 
"По-добре да има нестабилно управление отколкото никакво. Мотивацията за гласуване на повечето хора се свежда до избора на "по-малкото зло" - да продължат сегашните управляващи или опозицията да получи властта с помощта на някакви "парчета". Според проучванията управляващите и опозицията ще имат горе долу равен брой депутати. Ще трябва да се правят комбинации или така нареченото експертно правителство, което няма да има типично партиен характер", споделя Павлов.
Още по темата
 
Каспарян, с оглед на наблюдаваните от него опашките пред урните, смята, че явно има изгубено доверие в институциите. 
 
"Хората искат промяна, това ще докара повече избирателна активност и ще видим докъде ще го докарат новите лица", добави експертът.  
 
"Управлението ще е с малко мнозинство, но това не означава, че няма да успее да изкара мандата си", смята от своя страна Юлий Павлов.
 
А Каспарян допълни:  
 
"Ние си мислехме, че и предишното правителство няма да си изкара мандата, особено покрай протестите, но то го изкара, така че само времето ще покаже. Не всички смятат, че има само "най-малко зло". Мисля, че някой хора виждат и добрите кандидати"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase