Пандемията от COVID-19 постави пред изпитание хората на културата и изкуството у нас. Остават надеждите им днешните парламентарни избори да доведат до положителна промяна в техния сектор.
 
"Ако имаш желание да гласуваш, няма значение Ковид-19 или лошото време. Заради пандемията хората се промениха, станаха по мрачни в себе си. Преди бяха по-изправени и по-усмихнати. Действа им "в главата", заяви актьорът Славчо Пеев в Изборното студио на Bulgaria ON AIR.
 
Той е на мнение, че се прави всичко, за да не бъдем обединени. Категоричен е, че "би трябвало да сме по-заедно". Двамата с археолога Николай Овчаров коментираха пандемията и изборите.
Още по темата
 
"На неговото мнение съм за обединението, но смятам, че разединението се създава абсолютно нарочно. В тази кампания се заложи на разединение, като започнем още от протестите. Стигнахме дотам български евродепутати да пуснат декларация срещу България и то по темата Република Северна Македония. По-обединени трябваше да бъдем", каза проф. Овчаров.
 
"Ниска е политическата култура и се работи омразата да е повече от любовта", смята Пеев. 
 
Проф. Овчаров смята, че обаче не е въпрос само на емоции. 
 
"Към България се насочва огромен финансов поток. Според мен зад всичките красиви приказки се крие борбата за кокала. От 2009 г. ГЕРБ е на власт, с малки промеждутъци. Управлението на евросредствата е основно в тях", добави археологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase