Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" е най-предпочитана на  парламентарните избори от най-младите избиратели, сочат данните от Exit Poll на Gallup International към 19 часа.

Цели 30% от най-младите избиратели са дали своя вот за "Има такъв народ", а 15% от тях са гласували за ГЕРБ. Следват Демократична България с 10% от вота на най-младите и ДПС с 8%.

Във възрастовата граница 31-60 години на първо място е ГЕРБ с 24% от вота, следват "Има такъв народ" с 16%, БСП с 13% и Демократична България с 9%.

Още по темата
При най-възрастните избиратели – тези над 60 години, първа политическа сила е БСП с 33% от вота на хората, следват ГЕРБ с 23%, ДПС 11% и "Има такъв народ" със 7% от вота.

При хората с високо образование – висше или полувисше, първа политическа сила е ГЕРБ с 22% от вота, следва „Има такъв народ“ с 18%, Демократична България със 17% и БСП с 14%.

При избирателите със средно образование първа политическа сила е ГЕРБ с 23%, следвани от  БСП с 18% и „Има такъв народ“ с 16%. При хората с най-ниско образование първа политическа сила е ДПС с 35% от вота, следват БСП с 22% и ГЕРБ с 20%.

В София първа политическа сила е Демократична България с близо 30% от вота на столичани. Следват ГЕРБ с 19% от вота и Има такъв народ с 13%, БСП събира 12 на сто.

В областните центрове най-предпочитаната партия е ГЕРБ с 22% от вота, следват „Има такъв народ“ с 19% и БСП с 15%. За Демократична България са гласували около 10% от живеещите в областните градове.

В малките градове на първо място е ГЕРБ с изключително малка преднина пред БСП и "Има такъв народ" – съответно 23%, 20% и 18%. В селата най-предпочитаните партии са ГЕРБ и ДПС, които събират по 25% от вота.

Коментари Напиши коментар

275

АБСОЛЮТНО ВЯРНО

преди 1 година

Най-образованите са щом не могат да видят по-далеч от подхвърлените 50 лв върху пенсията и някой лев увеличене на заплатите в администрацията.Не им искам образованието.С какво трябваше да го снимат в шкафчето щом това не им отваря очите ?Докато сервитьорките по клубовете изкарват повече от медицинските работници и учителите.Ще си лежим на на това мазнене колко интелигентни хора са гласували.

274

Анонимен

преди 1 година

Абе хора стига с това разделение и при Бойко и при Корнелия и при Христо и Слави има качествени хора.. Изкоренете тумора ДПС.. Създаден от ДС и КГБ.. Там и магаре и коч да сложат на бюлетината неграмотните гласуват. А Сокола нека си направи партия при Ердиган ама там *** му дирник и Русия не може опази.. Ще има.. Без възелин

273

Ха-ха-ха...

преди 1 година

,,...ГЕРБ на най-образованите..."! Тези с 90% сбъркани протоколи... Ха-ха-ха... Мутрите от организираната престъпност най-образованите...