Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му отново е победител на изборите и печели парламентарни за пети път.

Когато направихме ГЕРБ, пометохме всички, нямаме алтернатива до ден-днешен, заяви той в живо включване в социалната мрежа.

Още по темата
Според него избирателната активност в условия на пандемия е "прилична".

Той се обърна и към опонентите си с предложение за експертно правителство.

"Порадвайте се един, два, три дни и след това помислете кое е стабилно и кое не, да видим можем ли да се обединим в името на държавата", каза Борисов и подчерта, че предлага мир, а не война. "Да сложим експертите, до декември да направим усилие да излезем от пандемията, дайте да изберем най-доброто, което може да свърши работа", призова той.

Премиерът попита и има ли по-опитен политик от него, който да се е справил с три кризи, призова и за смиреност тези, които по думите му са спечелили по няколко процента. И без петел ще съмне, и без Борисов, и без ГЕРБ, и без вас, разбира се, имате ли по-опитен от мен, някой с по-голяма международна подкрепа, някой, който да се е справил с три кризи - финансовата, миграционната, пандемията сега, заяви той.

Борисов напомни и кабинета "Орешарски", какво се е случило, когато "не си спечелил изборите".

Мои мили опоненти, познавам ви всичките. Искахте преврат, обяснявахте, че не ни искат хората. Най-мирната, най-толерантната, най-евтината кампания проведохме ние, категоричен е той.

Борисов обобщи работата по изборите, засегна и машинното гласуване, благодари и на партията си. Моята партия, която доказа, че могат да се справят прекрасно - за първи път работихме така, както трябва да работи една партия, отчете той.

По думите му истинската политика се прави в парламента и е добре да има добра представителност, повече партии в Народното събрание.

Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност, каза той.

Вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не можем тази година да бъдем толкова консолидирани, защото светът и Европа ни гледат, каза още Борисов и допълни, че без стабилна политическа обстановка нищо няма да се получи.

 

Коментари Напиши коментар

579

Сата НАТО

преди 9 месеца

Според мен Борисов предпочита да остане в опозиция и той на свой ред да критикува управлението, да напуска парламента, да блокира площадите.-------Борисов да блокира площадите?С 20% подръжка от калинки и назначени бизнесмени? Аз миналата година с удоволствие обикалях града, заради Орлов мост, но сега в затвора ще вляза, ако гербаджии ми застанат на пътя и ще ги газим като кокошки. Не става така лесно, драги, тая работа. Все пак трябва да имаш към 60% подкрепа.

578

Анонимен

преди 9 месеца

до 581 ВниманиеАз лично ще застана пред парламента и няма да позволя тоя клоун да спре напредъка който постигнахме до сега-------А аз лично ще дойда и ще те застрелям като куче, ако преди това полицаите не те разкарат.

577

Анонимен

преди 9 месеца

Да сложим експертите, до декември да направим усилие да излезем от пандемията-------Мда.Елате заедно да затваряме хората, да споделяме отговорността и вас да ви мразят вместо мене, а като свърши, ще изгоня експертите ви к ще си карам както си знам...