Стара снимка, избори 2014, БГНЕС

Нерегламентирана предизборна плакатна война се разгаря със страшна сила в последните дни от кампанията в Монтана. Лепенето преди 4 април, датата на парламентарния вот, става главно през нощта.

Всяка сутрин част от поставените предния ден плакати осъмват покрити с такива на политическите опоненти. Някои дори се късат преди да бъдат залепени новите.

"Тук няма никакво кавалерство, принципът е кой над когото надделее", коментират наблюдаващи граждани. Надпреварата е главно за по-високите места на таблата, затова активистите на отделните политически играчи за новия парламент си носят и стълби, за да надхвърлят човешки бой, пише "24 часа".

По наредба предизборни плакати могат да се лепят само на определените за това места. Тази година от общината са решили агитацията да бъде безплатна, без депозит за лепене на плакати. Ако се случи на забранени извън определените места, се плащат глоби.

В Районната избирателна комисия нямат сигнал за нередности по лепенето на плакати. Собствениците на някои заведения, които бяха в локдаун, са залепили плакатите на своите фаворити на витрините, но те са частна собственост и е разрешено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase