Снимка: БГНЕС

ВМРО доказа през изминалите четири години, че обещанията, които бяха включени в управленската програма на правителството 2017-2021 г., бяха в по-голямата си част изпълнени. Това заяви водачът на листата на ВМРО в Перник д-р Султанка Петрова в студиото на "Денят ON AIR".

Основният приоритет на ВМРО - увеличение на доходите, е бил изпълнен, стана ясно от думите ѝ.

"Минималната пенсия вече, от 1 януари, е 300 лв. От 2017 г., когато минималната пенсия беше 161 лв., до началото на тази година имаме увеличение от 85%. Имаме увеличение на минималната работна заплата с 41%. Имаме увеличение на средната работна заплата с над 50%", посочи водачът на ВМРО в 14 МИР.

Част от противоепидемиологичните мерки в страната отпадат от 1 април, обяви здравният министър Костадин Ангелов. Според д-р Петрова, която е работила епидемиология повече от 25 години, това е грешка.

"Според мен не бива да се разхлабват мерките. Според мен би трябвало мерките да се задържат в този вариант, в който са до момента",  подчерта събеседникът на Ганиела Ангелова в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни:

"Ние трябва да се съобразим и с призива на лекарите към минисър-председателя и да се направи един анализ на ситуацията в цялата страна, защото наистина положението е доста критично. Ако трябва да се справим по най-добрия начин, не трябва да се отварят заведенията и не трябва да се отслабват мерките", поясни гостът в студиото.

Петрова е категорична, че политиката не трябва да се меси със здравето.

"Трябва да бъдем по-гъвкави във всички политики. Това е социалното - да помогнеш на човек, когато той има нужда от подкрепа. Това е социалната отговорност. Това е подкрепата, от която имат нужда хората точно в тези трудни и тежки моменти", каза д-р Петрова, която е и зам. социален министър от досегашното правителство.

Според нея Министерството на труда и социалната политика е положило много усилия, но има още много, което трябва да се свърши. Първото нещо на дневния ред на ВМРО е реформа в социалното подпомагане, стана още ясно от думите ѝ.

"Доста позитивни неща се случиха. Не трябва да отричаме всичко добро. Беше тежък мандат, но мандат, който беше изпълнен с доста добри и позитивни неща", завърши д-р Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase