Снимка: ВМРО

"Иска ми се да вярвам, че вече не е престъпление срещу „македонската чест“, ако македонски политик, общественик или негов близък кръвен роднина се декларира свободно и като етнически българин, без да бъде хулен, руган и подиграван за това", написа в профила си във Facebook лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Още по темата

„Над 120 000 граждани на Република Северна Македония в качеството си и на български граждани ще имат право да гласуват на предстоящите парламентарни избори. Избирателните списъци, в които са записани всички български граждани, са публична информация и всяка българска община е длъжна по закон да афишира, физически и онлайн, всички имащи право да гласуват - живеещи на нейната територия“, припомня Каракачанов.

„Тези дни се разрових по сайтовете на българските общини и бегъл поглед върху публикуваните избирателни списъци е достатъчен да се открият много интересни имена, все на хора от Македония, придобили българско гражданство на базата на деклариран от самите тях български произход и самоопределящи се като етнически българи“, пише лидерът на войводите.

Сред случайните имена, на които той е попаднал, са например:

Александар Николоски - записан в район Средец - София,

Антонио Милошоски - записан в район Възраждане - София,

Никола Мицевски - в Кюстендил,

Стефан Андоновски  - Кюстендил,

Мария Андоновска - Благоевград,

Люпчо Димовски - Кюстендил,

Боян Стояновски - Благоевград,

Иван Йорданов - Кюстендил,

Игор Здравковски - Кюстендил,

Мария Петрушевска - Средец,

Даянчо Ефтимов - Благоевград,

Здравко Траянов - Благоевград,

Александар Пандов - Средец,

Петар Богойески - Оборище,

Филип Петровски - Средец,

Стевица Янева – Петрич,

Тало Груевски – Благоевград.

„Има и още много други, но всеки, който желае, може и сам да провери както за себе си, така и за всяко друго лице, било то от Македония или не. Всеки може сам да провери и кои са въпросните лица“, посочва Красимир Каракачанов.

„Разбира се, всяко съвпадение на имена с лица, заемащи ръководни политически и обществени позиции в Македония, е възможно да е случайно. Ако обаче не е съвпадение и ако тези хора са тези, за които си мисля, надявам се това също да е в реда на нещата. Иска ми се да вярвам, че вече не е престъпление срещу „македонската чест“, ако македонски политик, общественик или негов близък кръвен роднина се декларира свободно и като етнически българин без да бъде хулен, руган и подиграван за това. Знам, че на много от тях не им е лесно да се разкрият и афишират публично като българи, но знам също, защото познавам лично някои от тях, че те си милеят тайно за Майка България и бленуват за, както е казал великият вожд на ВМРО Тодор Александров, „обединението на целокупното българско племе““, пише Каракачанов.

Лидерът на ВМРО заявява още, че освен право на глас всички тези „видни“ македонски българи, както и останалите над 120 000 български граждани в Македония имат и право на безплатно ваксиниране срещу COVID-19, както и равен достъп до здравната система на България и на целия ЕС.

Това е истинската солидарност на родината България към своите многобройни граждани - българи, живеещи както в Македония, така и навсякъде по света, категоричен е той.

 

Коментари Напиши коментар

202

ГБ

преди 1 година

Агент Иван, къде си тръгнал да ни злепоставяш пред съседите.

201

Анонимен

преди 1 година

Каракачанов е последното ко'пеле наследило две поколения русенски активни комунисти, а българинът е последното котило вярващо на този тип измамници от БКП ! Пише ви русенец познаващ много добре този род комунисти !

200

Анонимен

преди 1 година

как само се е залензило агентчето.