Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Средна пенсия 700 лв., средната работна заплата до 2500 лв. до 2025 г., 70 лв. ваучери за лекарства за пенсионери и хронично болни българи. Това са част от приоритетите в предизборната програма на ВМРО, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Воеводите обещават още да не увеличават данъците и да намалят държавните разходи.

Паралелно с това ще увеличим парите за втората година майчинство и ще осигурим безплатна детска градина и безплатни учебници за всяко дете, допълват от ВМРО.

Воеводите се ангажират и да продължат политиката за увеличаване на заплатите на лекари, учители, военни и полицаи.

Освен това ще отменят Закона за социалните услуги и ще „изчистят“ законите от всички антисемейни и антидетски текстове.

В програмата е предвидено и приемането на нов Кодекс за социално подпомагане, с който да се сложи край на социалния паразитизъм на маргиналните групи.

ВМРО предлага и пакет от антикризисни мерки, които да подадат ръка на най-засегнатите сектори.

За нас в условията на стопанска криза най-важните мерки са тези, които стимулират инвестициите и предприемаческата инициатива, водейки до изпреварващ растеж; намаляват данъчно-административното бреме върху служители и бизнеси, без вдигане на преките данъци, което е важно за  формиране на спестяванията и инвестициите; дават „гъвкавост“ на пазара на труда, където е най-големият удар, изразен в ръст на безработицата и свиваща се заетост; оставят повече ресурс близо до проблемите на гражданите, създавайки конкуренция в добрите практики между общините, информират още от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase