Снимка: архив, БГНЕС

Треньор №1 на България за XX век - Димитър Пенев, влиза в политиката. Почетният президент на ЦСКА официално беше представен като кандидат-депутат в листите на ВОЛЯ и НФСБ в София.

"В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените - грации. Копнея да се върнем по пътя на спортните успехи от близкото минало, но и към масовия спорт, който носи здраве на нацията“, коментира Веселин Марешки.

Още по темата

„За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той има нюх за селекция. Знаково е и още нещо. Някои социолози вече отреждат 3-то място на ВОЛЯ и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките!", каза още Марешки.

Друга легенда във футбола -  Петър Жеков, вчера също стана част от екипа на Марешки. Последният треньор, извел Левски до титлата на България - Емил Велев-Кокала и Христо Марашлиев, са в листата на БСП.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 3 месеца

явно в следващият парламент ще се сформира футболен отбор.

78

Анонимен

преди 3 месеца

Всичко това, което става днес, е подигравка с Народното събрание. Превърнаха го в серия. Истинска байганьовщина. . Нищо лично към много от кандидатите, на които мястото не им е в НС.

77

Хехе

преди 3 месеца

Ашолле... И ти ли,Бруте?