Снимка: БГНЕС

Очакваме 5-6 партии в парламента, възможно е влизането на още една-две партии. Очакваме шарен и фрагментиран парламент, който поставя всички въпросителни.

Още по темата
Това заяви социологът Боряна Димитрова пред БНТ.

По думите й България няма да е пред кардинална, политическа промяна на тези избори, както беше с НДСВ и ГЕРБ през 2009 година.

Правителство с ГЕРБ и БСП в този момент не може да се направи, коментира още тя.

Боряна Димитрова определи като близък до невъзможното и екзотичен сценарият БСП да спечели изборите.

"Има разпиляване в протестния вот между "Демократична България", "Има такъв народ" и Мая Манолова с Отровното трио. "Демократична България" има основно ядро, докато при другите две няма такова. Ще видим битката на ядрата или на перифериите. Партията на Слави Трифонов прави това, което той е правил години наред, представените листи са идеологически микс, има противоречия, това е потенциална заявка за възможност за разпадане", коментира Боряна Димитрова.

Според нея, ако ГЕРБ сформира мнозинство от народни представители в новия парламент, много трудно ще бъде на втори, трети, четвърти участник на изборите да направи коалиция.

"Коалиция на БСП и ДПС би била доста нестабилна, заради мощна опозиция в лицето на ГЕРБ и "Демократична България". Мисля, че не е възможно да има нова дата за изборите заради пандемията от COVID-19", каза още Боряна Димитрова.

Коментари Напиши коментар

80

Ха, ха,ха СМЕШКИ

преди 2 години

АЗ , ПЪК НЕ СИ СПОМНЯМ , НЯКОГА ГЕРБ ДА Е ИСКАЛ БСП , ЗА СЪЮЗНИК ИЛИ КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЬОР...ХА,ХАААААААААААААНЕ ЗНАМ , ЗАЩО ПОЗИТАНЦИ , НЕПРЕКЪСНАТО ПОВТАРЯТ ТАЯ ОПАШАТА ЛЪЖА!МОЖЕ БИ Е ОТ БЕЗСИЛИЕ И ЗЛОБА....ХА,ХА,ХАААААААААААЙДЕ , ПОСОЧЕТЕ МИ ТАКЪВ СЛУЧАЙ...!!!

79

Анонимен

преди 2 години

До Време за промяна- Я ДА ВИДИМ: 2007Г БГ ВЛИЗА В ЕС С МИН ЗАПЛАТА 160ЛВ- КОЙ УПРАВЛЯВА ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ ОЛИГАРСИ, НО СОЦИАЛИСТИ- СПРАВКА УИКИПЕДИЯ, НОИ МИН ЗАПЛАТИ ПО ГОДИНИ, СЕГА 650ЛВ.

78

Време за промяна

преди 2 години

Не е толкова важно кой ще има повече депутати след изборите - ГЕРБ или БСП. Важно е кой ще състави правителство. А патериците на Бойко се поизчерпаха. Марешко-патриотите я минат 4% я не, а с ДПС Бойко няма да посмее да направи явна коалиция (те са скрита патерица).Така че, ще се наложи да се направи правителство с мандата на някоя от останалите партии, а без участието на БСП това няма как да стане.А времето на Бойко и ГЕРБ изтича. Вече трети мандат на Бойко сме все на опашката на ЕС.