Снимка: БГНЕС

Прокуратурата протестира решението на градския съд, който допусна партия "Българско лято", близка до обвиняемия бизнесмен Васил Божков, да бъде регистрирана, предаде БТА.

Мотивите на държавното обвинение, с които делото отива във Върховния съд, са почти същите, които бяха изложени и в съдебната зала - в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена, необходима била и експертиза, която да установи дали наистина е била проведена телеконферентна връзка за учредяване на партията.

Освен това лъвът на емблемата на "Българско лято" имал прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и с емблемата на Български монетен двор.

Още по темата

На 5 февруари Софийският градски съд допусна партия "Българско лято", близка до бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков, да бъде регистрирана.

Тогава съдът прецени, че при този тип дела, когато няма насрещни доказателства от страна на държавното обвинение не е налице основание да се назначат експертизи. Като посочи, че въпросите за емблемата и истинността на ЕГН-та и имената, ще бъде решен след проверки от страна на съда

 

Коментари Напиши коментар

61

xaxsas

преди 11 месеца

В 21ви век живеем. Наемаш едно дете за 1200 лева да въведе данните онлайн за 1-2 месеца и пускаш сверка дали има повтарящи се данни и се забавляваш.

60

Анонимен

преди 11 месеца

Ако ще проверяват ЕГНетата от списака на ВБ, то ЕГНтата на всички регистрирани партии трябва да се проверят, макар да има/няма дописани, надписани, преписани и свъхпреписани ЕГНета. В противен случай ВБ ще има пълно право и ще докаже че в листите за регистриране на другите партии има егенетизиране с ЕГНетата на енегоидите.не сме му никакви на ВасоБожакъ, ама да се люсне сумати пара за тоя що дуа и после пак да се финансират поправителни избори е голям кахър и збръчкня.

59

Божков

преди 11 месеца

Гласувайте за партия ''Дубайски нощи"' !