Снимка: БГНЕС

Очаквам да бъдем не само новината, а изненадата на тези избори. Това каза Веселин Марешки преди да влязат в ЦИК с новите си коалиционни партньори от НФСБ, предаде БГНЕС. Ние се стремим да сме минимум трета политическа сила на тези избори, каза още Марешки.

Още по темата

Обявената като коалиция „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ” в сряда, е успяла да събере над 10 хиляди подписа, обяви лидерът на „Воля”. Днес обаче внесоха 4200 за регистрация в комисията.

“Защото аз ценя труда на нашите служители и симпатизанти, бях казал да бъдат 2700, за да не хабим ресурс, но мисля, че около 4200 подписа внасяме, за да сме максимално бързо. Това е само за вчерашния ден – събрали, регистрирали, написали в компютрите и в момента сме готови за внасяне на подписката”, посочи той. Марешки каза още, че са ги събирали в цялата страна.

„Аз мисля, че трябва да изчакаме изборите съвсем спокойно и хладнокръвно. Да видим какво е решението на избирателя, на суверена, след което ще обсъждаме варианти за коалиране, варианти за управление, което е най-важното естествено”, каза още Валери Симеонов.

На въпрос дали има формации, с които никога не биха се коалирали, той каза: “Естествено, това е на първо място ДПС, имаме сериозни задръжки по отношение на БСП, но пак повтарям това е въпрос на бъдещи преговори”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase