Снимка: Bulgaria ON AIR

Коалицията "Обединени патриоти" остана в миналото, а ВМРО, НФСБ и "Атака" ще се явят самостоятелно на предстоящите на 4 април парламентарни избори. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви в студиото на "България сутрин", че не очаква големи размествания в парламента след изборите. Той посочи проблеми в "Информационно обслужване", което по думите му е под шапката на министъра на транспорта.

"Написали сме предложение до него да смени борда на директорите на "Информационно обслужване", защото там има непрозрачност. Там не се знае как се назначават хората и с какъв софтуер се работи. А това е мястото, където накрая се изчисляват изборите и казват: Вие влизате, вие не влизате. Не се съмнявам, че се правят машинации", заяви Сидеров.

Още по темата

Преди дни лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи разпада на коалицията "Обединени патриоти" като очаквана и естествен процес.  А членовете на партията имали тежката дума за това ВМРО да се яви сама на парламентарните избори.

"Каракачанов обяви, че ще участва самостоятелно, просто защото не може да присвои името "Обединени патриоти". Симеонов каза, че е изненадан - как няма да е изненадан", коментира Сидеров пред Bulgaria ON AIR и добави, че през 2016 г. е обединил за пръв път трите партии за издигане на двойката Каракачанов/Нотев за президентските избори.

"Именно Симеонов тогава се запъваше и не искаше да издига Каракачанов за президент. Трябваше да се тръгне с натиск върху ГЕРБ, за да се направи патриотична политика, която хората да усетят - да прекратим концесиите за златото, да прекратим монопола на дружествата за тока и водата. Вместо това те двамата започнаха да се занимават с лобизъм. Моите бивши колеги удължиха концесията за добив на злато с 30 години - е, как няма да се разделим", обясни лидерът на "Атака".

Волен Сидеров смята, че Министерството на отбраната се е превърнало в агенция за недвижими имоти, тъй като няма средства, но в същото време дава над 3 млрд. за чертежи за военна техника. Другият вицепремиер отваряше тоалетни и затваряше заведения, отбеляза лидерът на "Атака", визирайки Валери Симеонов.

"Направи безумни предложения, с които отряза хиляди малки бизнесмени. В изпълнителната власт има безброй много изкушения - там са финансовите потоци, там са поръчките. В парламента няма движение на пари. Ковачницата на закони приема вече написани от Министерския съвет закони. Ние сме премиерска държава. На самите депутати е оставено да натиснат копчето и да мине това, което е написано от незнайни експерти", каза още Сидеров.

Той подчерта, че самото понятие "патриотизъм" девалвира поради лобистки закони, лични интереси, неадекватна политика и запълване със собствени хора, където може. Доверието към патриотичните формации е много трудно да бъде възстановено, убеден е политикът.

Сидеров не се влияе от прогнозите на социолозите и изтъкна, че финалната права винаги е добра за "Атака". Той не изключва партията да прескочи бариерата от 4% за влизане в парламента.

"Ако новото е Мая Манолова плюс партии като тази на Мария Капон и Кунева, това не е ново - там нямаме идеология. Кунева беше главен преговарящ с ЕС, който загуби глава по глава интересите на България. Новото трябваше да се роди на тези протести. Каква е идеологията на Слави Трифонов? Той трябваше да определи за какво се бори. Това ще доведе до ново разочарование у много хора. Чувам, че му дават 15%", посочи още Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase