Снимка: Facebook

Магдалена Ташева, една от най-неподправените депутатки в парламента, загуби битката за ново място в него. Тя се раздели с депутатския живот с емоционален пост в профила си във Facebook.

"Благодаря на всички атакисти, родолюбци или просто приятели, които бяха с мен и до мен в последната битка.

Загубих.

Един разкошен период от живота ми свършва и сега се прощавам с него. Моля, не коментирайте. Тишината е единственият лек за болката ми".

Ташева, която бе част от "Атака" в два поредни мандата в Народното събрание, не успя да се пребори за мандат в Пловдив област. Там тя бе на второ място след водача Борис Ячев – досегашен депутат от ВМРО.

Въпреки че Ташева събира над 10% от преференциалния вот, тя не се класира за парламента, защото "Обединените патриоти" вкарват само един мандат в Пловдив – област, а водачите не се изместват с преференции.

Ташева бе един от най-безпощадните оратори в парламента и подлагаше на безкомпромисна критика както управляващите, така и опозицията. Изказванията й пък винаги бяха пълни с метафори и хумор, което предизвикваше смях, но и често насмешки сред колегите й в Народното събрание.

Постът, с който Ташева се сбогува с парламента, е събрал реакции на около 500 души и е споделен 19 пъти. Въпреки молбата й да не се коментира под него има над 130 коментара.

Един от тях е на зам.-шефката на ЦИК Мария Мусурлиева, която също е от "Атака".

"Там, където най-много работиха и си извоюваха челно място най-прекрасните хора на "Атака", сложиха други кандидати... това е истината... с най-къси мандати..., където беше ясно, че ще имаме един мандат", пише тя и допълва, че е сигурна, че Ташева остава в сърцата на хората в района.

Друг коментатор допълва, че районът на Ташева е България, а трети я предлага, "не на шега" за следващия еврокомисар на България.

Коментари Напиши коментар

119

Ъ

преди 4 години

за първи път чувам за тази госпожа, явно си заслужава да я издухат

118

Хитър Петър

преди 5 години

Не плачи.

117

пенсионер

преди 5 години

Не съжилявай то и Волен се продаде .Старите коне ги убиват.