Снимка: БТА

Президентът Румен Радев даде висока оценка на организацията на проведените парламентарни избори на 26 март.

"Искам да благодаря на всички хора, които бяха ангажирани с тези избори, защото свършиха чудесна работа. За мен изборите протекоха нормално, българите имаха възможност да изразят своя глас", коментира президентът в Пловдив.

Още по темата

Държавният глава призна, че моментът за консултации и съставяне на ново правителство е труден, но резултатите от изборите отразяват волята на целия народ.

"Първо трябва да свикаме Народното събрание, а това ще стане в законоустановения срок. По Конституция той е до един месец след края на изборите. Моите виждания са, че ще осъществим консултациите по-рано", подчерта Радев.

Той бе категоричен, че акцентът в работата на следващото правителство трябва да бъде националната цел и националното единение.

Президентът призова политическите партии да намерят най-доброто решение за България в днешната трудна ситуация.

"В никакъв случай не искам да пресирам партиите, защото това ще бъдат наистина едни сериозни компромиси и нека спокойно обмислят какво означават те, каква е тяхната цена и най-важното е в никакъв случай да не взривят бъдещето време", подчерта президентът, цитиран от своята пресслужба.

"Най-вероятно ще се отиде на някакъв тип коалиция, което означава компромиси. В никакъв случай не искам да пресирам партиите, защото това ще бъдат наистина сериозни компромиси. Нека спокойно да обмислят какво означават тези компромиси и най-важното - в никакъв случай те да не взривят бъдещото управление. Нека да дадем време на партиите да си свършат своята работа по формиране на правителство", поиска президентът.

Помолен да коментира искането на ДОСТ за касиране на изборите, Радев посочи, че претенциите на Лютви Местан ще срещнат преди това оценката на българските институции.

Коментари Напиши коментар

43

?

преди 5 години

Компромиси с връщане на БСП на власт- НЕ!1.Да се ОПРЕДЕЛЯТ: щом живеят в Турция и са от турски етнос- да нЯМАТ БЪЛГАРСКИ паспорт.БЪлгарският паспорт и м НОСИ ОБЛАГИ- ЕВРОПЕЙСКИ граждани.Тогава да се върнат в България- без турски паспорт.2.Те нямат НИЩО ОБЩО с ЕВРОПЕЙСКА РБългария, не знаят български, не четат , НЕ ТРЯБВА да имат право да гласуват КАК ЩЕ ЖИВЕЕМ ние! Аз не признавам НЯКОЙ, живеещ в ТУРЦИЯ за равен с мен, не чете българска преса, не знае български, да запази САМО турски паспорт.

42

ЖОРЖ

преди 5 години

Импотентен НОВОБРАНЕЦ. ЗАДРАСКА НАДЕЖДИТЕ НА ИЗМЪЧЕНИЯ НАРОДЕЦ. Зелен, уплашен , НЕЗНАЕЩ. ДА ТИ Е СЛАДЪК ХЛЕБЕЦА.

41

анонимен

преди 5 години

До Анонимен 56.*** и по-лошо ще става,когато започнем да купуваме руски газ от турците,За да се харесаме на германците,които си имат северен поток напук на съветите към нас.