Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов получи поздравления за победата си на изборите и от руския посланик у нас Анатолий Макаров.

"Приемете моите поздравления по случай победата на Вашата партия "Граждани за европейско развитие на България" на предсрочните парламентарни избори", пише Макаров в поздравителен адрес до Борисов.

В писмото си посланикът акцентира и на това, че разчита на продължаване "на конструктивния диалог  и взаимноизгодното сътрудничество с цел по-нататъшното развитие на добрите връзки между България и Русия".

Още по темата

"Приемете, господин Борисов, уверенията в най-високата ми към Вас почит", се казва още в писмото, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Поздравите от Русия завариха председателя на ГЕРБ в Малта на конгрес на европейската десница. Там Борисов бе засипан от поздрави на европейските лидери.

Премиерът на Унгария Виктор Орбан обяви, че  победата на ГЕРБ е гарант за продължаването на България по европейския път на развитие.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск също поздрави лично Борисов за изборната победа над социалистите.

Той каза, че победата на ГЕРБ е радостна новина за всички европейски лидери, които винаги са работили отлично с Бойко Борисов като премиер.

Вчера похвала за победата лидерът на ГЕРБ получи и от шефът на ЕНП Жозеф Дол.
 

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 5 години

До ShoppТе преди БСП 20 години бяха още по зле. Тогава бяха Виденов и компания. Всъщност много е трудно да се прецени тогавашните или сегашните лица на БСП са по бездарни.

80

ognyanz

преди 5 години

До "Shopp: Вярваш ли си на това, което си написал? Ако някоя партия има кадрови и управленски потенциал, това е точно БСП. Всички други партии и партийки или наследиха нейни кадри или такива, които извън България са били на такова ниво, че никой не е искал да ги задържи там. Пример: Симеон Дянков, който от дребен банков чиновник стана министър на финансите и вкара България с летящ старт във финансовата криза.

79

Иван

преди 5 години

Много са недоволните от Борисов а как е успял Бахххх маааа