Снимка: ГЕРБ

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан поздрави лично председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за изборната победа в неделя. Двамата се видяха на Конгреса на Европейската народна партия в Малта.

Според унгарския премиер победата на ГЕРБ е гарант за продължаването на България по европейския път на развитие.

Орбан изтъкна, че доверието на българските граждани към Бойко Борисов е показателно и заслужено.

"Като министър-председател на България Вие положихте много усилия да изведете страната си през тежка икономическа криза. Справихте се отлично с мигрантския поток и осигурихте добра защита на външната граница на ЕС. Допринесохте за сигурността и стабилността на цяла Европа. Важно е да съставите правителство в кратки срокове и да продължите да защитавате интересите на България в сложните времена, в които живеем. Уверен съм, че ще надградите постигнатите успехи като премиер на България", категоричен бе Виктор Орбан.

Орбан и Туск към Борисов: Гордеем се с теб и победата на ГЕРБ!

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск също поздрави лично Борисов за изборната победа над социалистите.

По думите му победата на ГЕРБ е радостна новина за всички европейски лидери, които винаги са работили отлично с Бойко Борисов като премиер.

"Гордея се с теб. Всички в Европейския съвет те поздравяват за резултата. Сега най-важно е сформирането на работещо правителство, което да стабилизира бързо държавата", обърна се Туск към Борисов.

На свой ред Борисов разясни пред председателя на Европейския съвет политическата ситуация в България и обясни пред Туск колко е важна подкрепата на Европа за страната ни.

Коментари Напиши коментар

108

Анонимен

преди 5 години

Ura ura drugarja boiko parva pista v eu ura

107

Утемно Себиемешо

преди 5 години

- Стига сте обръщале фниманье на туйка де! Че се изпопребииме помацте с циганте та к`во? Ми съга сме си най-големе приятеле пак! Мноо се аресваме!

106

Боли Гъз Могу

преди 5 години

Нема да простим щото 500 пъти само ни обидиха, а искааме 5000! И двете ръце набързо ич ги и не сетииме ми! Сополе, сармоле, купони.. *** на..! Още.. още искаме помашките ни дзадници като са свикнале.. ми що?- Да не е от разцепваниету, чоджум?