Снимка: архив Булфото

Съществено затопляне обещават синоптиците още от сряда. Тогава облаците ще си отидат окончателно, а температурите ще стигнат до 20 градуса.

Днес обаче все още ще има райони с облаци и слаби превалявания - на отделни места в Южна България.

В останалите райони облачността ще намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Следобед ни очакват температури между 9 и 14 градуса, съобщиха синоптиците.

Над планините също ще е все по-сълнечво. Облаците ще си отидат най-късно в Рило-Родопската област. Преди това там са възможни превалявания от сняг. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще отслабне.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Утре сутрин над източните райони ще има разкъсана облачност. Ще е студено с минимални температури между минус 4 и плюс 1 градус.

През деня ще е слънчево. Със слаб западен вятър температурите ще се повишат, максималните ще са от 13 до 18 градуса.

В сряда ще бъде слънчево. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а дневните в много райони отново ще достигнат и надхвърлят 20 градуса.

В четвъртък ще се повишат и минималните температури. Облаците обаче ще се завърнати на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще се появи северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от североизток и с него ще започне да прониква по-хладен въздух.

В петък североизточният вятър временно ще се усили и дневните температури ще се понижат, но облачността ще се разкъсва и намалява. В събота сутрешните температури ще са около нулата, но през деня от запад ще започне да се затопля. Ще бъде предимно слънчево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase