Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Проф. Христофор Караджов, който от години живее в Лос Анджелис, сподели в скайп връзка пред Bulgaria ON AIR, че избирателната активност там е доста разочароваща, откакто той има наблюдения.

По думите му в Лос Анджелис живеят около 10 хил. българи, като от тях гласуват не повече от 200 души.

Още по темата

"Гласувах в консулството в Лос Анджелис, където винаги е имало секция. Беше спокойно, но това не е добър атестат, защото българите в САЩ до някаква степен са се отказали да бъдат активни участници", каза той в ефира на "България сутрин".

Три са факторите, които журналистът открои като основни за ниската избирателна активност зад граница. На първо място това е липсата на обратна връзка с държавата. Следва раздробяването на десния вот, който според проф. Караджов е доста популярен в тази част на света.

"Много от българите губят връзка с политическата действителност. Не я следят отблизо, а я следят по-скоро теоретично", посочи като трети фактор той.

"България ми изглежда объркана, както след всички избори в последната година и половина. Не ми изглежда по-добре и по-стабилна след тези избори", заключи Христофор Караджов.
 

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 5 години

До 70Много им дреме на тях че ще им вземат българския паспорт! Нека! И с какво по-точно да се гордеем че сме българи???Да, работим но ни се плаща каквото ни се полага за труда и спокойно можем да си позволим много повече отколкото ако бяхме останали в България! Още, когато работиш с по-културни хора работата не я чувстваш като бреме-тя те кара да се чувстваме удовлетворение и полезни - на себе си и другите!Можем спокойно да разчитаме на държавата ако изпаднем в беда. Омразата е в БГ!

68

Пътник

преди 5 години

Трябва да се отнемат българските паспорти на тези с двойно гражданство. Българите изселници в САЩ в мнозинството си мразят България, имат комплекси, че са родени в малка,бивша, комунистическа страна, подиграват се с бълг.паспорт, но си ги държат за да могат да пътуват,не се интегрират, живеят в малки български общности. Те не се интересуват от политическия живот в България, скъсват се от работа, имат само 2 седмици отпуск и плащат безумно високи здравни застраховки. Залъгват се , че са щастливи

67

Анонимен

преди 5 години

До Ники 69Напълно те подкрепям! Нека му спретнем един референдум в края на краищата! Айде почвайте подписката!