Снимка: Istock

За много дами възрастта, започваща с цифрата „5“ е нещо доста страшно. Други пък твърдят, че именно това е най-добрият период от живота им. Каквото и да мислите, никога не позволявайте на годините да диктуват вашето настроение и моден усет.

Кои са задължителните елементи от облеклото ви, ако сте 50+?

Черно сако

Черен блейзър от смесена материя вълна/ликра е една от най-универсалните дрехи, които ще притежавате (можете да обмислите и вариант в тъмносиньо).

Носете го с дънки, поли, рокли, панталони. Тази дреха ще „повдигне“ излъчването ви и на практика можете да я съчетавате с всичко. Уверете се, че сакото пасва точно на раменете ви, може да се закопчава отпред (дори ако никога не го носите закопчано), а ръкавите трябва да са малко под китката ви. Ако пък имате проблеми с размера, занесете го на шивача (вашият нов най-добър приятел), за да ви пасне напълно.

Съвет: носете потници, черни или бели тениски и блузи с бежов цвят отдолу.

Пуловери

Те са целогодишен моден аксесоар и са най-добрият начин да прикриете ръцете, които по принцип са зони, които са по-малко тонизирани. Потърсете дълги и три-четвърти ръкави, които прилягат около или над ханша. По-дългите пуловери изглеждат страхотно с дънки или панталони с прави крачоли, но не и с поли.

Най-универсалните пуловери са добре прилепнали, но не прекалено тесни и падащи около бедрата. Потърсете не обемисти варианти от смеси от кашмир и памук. Трябва да можете да ги носите през цялата година, дори под готиния си черен блейзър или с новите си дънки.

Съвет: обърнете внимание и на жилетки с копчета, които да носите вместо блейзър.

Вземете размер или два по-малък от обичайното. Жилетките трябва да са плътно прилепнали и никога не ги носете затворени: целта на пуловерите и жилетките е да покрият ръцете ви и да добавят щрих цвят към вашето облекло.

Източник: 6 модни съвета, ако сте 50+ 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase