Продукти:
- 2/3 ч.ч. смлени орехи
- 1 и ½ с.л. кокосово брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 с.л. кленов сироп или мед
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. екстракт от ванилия
- 2-3 с.л. или повече бадемово мляко
- масло за пържене на палачинките
Приготвяне:
- В купа комбинирайте добре сухите съставки.
- Постепенно добавете към тях останалите съставки.
- Трябва да се получи хомогенна смес.
- Загрейте тиган и добавете в него малко парче кокосово масло или гхи, или обикновено масло.
- С помощта на черпак оформете малки палачинки.
- Изпечете ги от двете страни до златистокафяво.
- Сервирайте ги така, както обичате да хапвате палачинките.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
Анонимен
преди 4 месецаТрябва да ги опитаме!
1
Анонимен
преди 4 месецаТри чаени чаши смлени орехи не е ли прекалено множко. А само лъжица брашно, лъжица млеко. Това за един човек ще стигне ли. Не ми се яде такова, не за друго, ама по тази рецепта нищо няма да се получи. Да. А и пържени с масло ще залепнат за тигана. Пържат се с олио.