IStockphoto
Всеки се отнася към новата година и все по-близката пролет като към идеалното време да започне отначало с нови навици и чисто нов външен вид. А какъв по-добър начин за актуализация на всичко от това да промените цвета на косата си? Защото, нека бъдем честни, малко са чувствата, които се конкурират с еуфорията, която изпитваме, когато напускаме салона със свеж, нов цвят.
 
Преди обаче да резервирате час в салона, ще ви е необходим цветови план. И докато природата е страхотно място за търсене на вдъхновение за цвят на косата, има много други, по-квалифицирани източници, които могат да ни насочат в правилната посока за цветовете, които ще бъдат модерни през годината.
 
„Гъбеният цвят се завръща, както и шампанското и меденорусите тонове. Естествените червени нюанси също са много популярни“, казва колористът Мин Ким. Допълва, че медни и канелени тонове са предпочитани от много звезди, включително Кендъл Дженър.
 
Ето няколко популярни цвята за 2023 година: 
 
1. Кехлибарено какао
 
Мислете за този цвят като за кестеняво-кафяво с нотка на мед. Това е плътен цвят, който разкрива топлината в брюнетките. Според експерти, нюансът се препоръчва за брюнетки, които искат да придадат на медната тенденция малко по-тъмен оттенък.
 
Тази гама е най-добре съчетана с прическа тип вълча или пеперудена подстрижка. За черна и кестенява коса ще се нуждаете от допълнително боядисване на всеки два месеца, докато светлокафявите или блондинките ще се нуждаят от корекция на всеки шест седмици.
 

Прически за 2023 – стиловете от 2000-те години се завръщат

 

 

 

Допаминово боядисване – кой цвят е най-актуален?

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

2. Карамелена блондинка
 
Този наситен, балансиран цвят позволява красива златиста дълбочина, а не леденорус ефект. Това е чудесен начин да опитате да станете руси, без да се ангажирате изцяло с платинен цвят, който изисква много избелване и доста поддръжка. Ако косата ви вече е руса, фризьори препоръчват да поискате гланц, за да балансирате цвета.
 
Още за актуалните цветове за нови прически и други бюти съвети ще откриете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase