Снимка: Bulgaria ON AIR

Само на 17 февруари от 19 ч. на сцената на Софийската опера гостува  единствената опера на Лудвиг ван Бетовен - "Фиделио". Специалната версия е интерпретирана от режисьора Ханс-Йоаким Фрай, който е изключителен познавач на немската опера.

"Това е фантастична опера за любовта, за свободата, за човек, който е несправедливо хвърлен в затвора и неговата съпруга търси начин да се добере до затвора и да го спаси. Той е затворник по политически причини. В основата е силната любов между мъжа и жената, която може да доведе до спасение. Моята версия е доста по-особен формат, това е опера, шоу, полусценична версия, има и концертен аспект. Представлението тече като филм на кино", сподели Ханс-Йоаким Фрай в студиото на "България сутрин".

Главните роли са поверени на изпълнители от Виенската опера, участват и много добри български певци. Режисьор определи пред Bulgaria ON AIR постановката като "международно културно явление".

Той не за първи път е в България. Познава много добре работата на директора на Софийската опера - маестро Пламен Карталов.

"Елате и преживейте една пълноценна опера с история за спасение чрез любов", призова режисьорът Ханс-Йоаким Фрай.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase