Снимка: БГНЕС

Италианската полиция разпитва бивши любовници на боса на "Коза Ностра" Матео Месина Денаро, за да разбере дали са му помогнали да избегне ареста в продължение на 30 години, преди да бъде заловен преди две седмици.

Две жени в Кампобело ди Мазара, малкото сицилианско градче, където мафиотът е живял месеци под чуждо име, са разпитани, след като полицията е открила, че са се виждали с него. "Една от жените отрича да го е познавала, а другата казва, че не е знаела кой всъщност е той, и го описва като мил и внимателен", казва служител от карабинерите, италианската жандармерия.

Подозирайки, че жената е знаела истинската му самоличност, полицейските служители са претърсили дома й за доказателства, че тя е помогнала на 60-годишния Месина Денаро да общува с други мафиоти.

Бившият беглец започва няколко доживотни присъди за убийствата на около 50 души, включително двама магистрати и 12-годишния син на информатор. Момчето е удушено и разтворено в киселина.

След като проследиха Месина Денаро чрез медицински досиета, полицаите намериха номерата на жените в телефона му и също така откриха женски дрехи в апартамента му. Там е имало и плакати на Марлон Брандо в "Кръстникът", пет различни документа за самоличност и пистолет "Смит и Уесън", скрити в тайно отделение в кухненски шкаф.

Полицията е претърсила и дома в Багерия, близо до Палермо, на 57-годишната Мария Меси, бивша любовница на Месина Денаро, която беше хвърлена в затвора, защото го е приютила през 90-те години, а сега е заподозряна, че отново му е помогнала.

"Ти си най-красивото нещо, което съществува", му пише Меси през 90-те години в писма, намерени от полицията, добавяйки: "Обичам те и ще те обичам завинаги".

Меси, сестрата на мъж, свързан с "Коза Ностра", обсипала Месина Денаро с подаръци като афтършейв, видеоигри и дрехи, когато го скрива в апартамент в Багерия, преди той да избяга, когато полицията се приближава до него.

При претърсване на апартамента полицията открила хайвер и шампанско в хладилника, конзола за видеоигри, пъзел, цигари и фотоапарат Polaroid.

Страстен преследвач на жени, Месина Денаро преследва млада рецепционистка, преди да избяга през 1993 г., и убива заместник-управителя на хотела, когато подозира, че той също се бори за вниманието на жената.

През 2003 г. се казва, че е бил забелязан във Венецуела, облечен скъпо и в компанията на красива жена.

Той е известен с вкуса си към по-фините неща. От търговската марка Ray-Ban, която носеше като млад, до дизайнерското палто от овча кожа, което носеше, когато беше заловен, Месина Денаро прекарва живота си "облечен да убива", дори когато бяга, хвалейки се пред персонала на клиниката, където бе арестуван за предпочитаните от него дизайнерски магазини в Палермо.

През 1995 г. Франка Аланя, сицилианка, която тайно е имала връзка с Месина Денаро в скривалище, ражда дъщеря му, която той никога не е виждал. Джакомо Ди Джироламо, автор на "Невидимото", книга за Месина Денаро, съобщава, че докато отглеждала дъщеря си, Аланя спяла със снимка на Месина Денаро под възглавницата си.

Във вторник италиански медии съобщиха твърдения, че Месина Денаро е присъствал на секс парти с проститутки близо до Палермо преди две години под псевдонима си, с местни политици, полицаи, лекари и адвокати. Представител на карабинерите отказа да коментира информацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase