Getty

Doja Cat определено беше черешката на тортата на Седмицата на модата в Париж този уикенд.

Изпълнителката се появи на дефилето на Schiaparelli за представяне на пролетната колекция за висша мода, успявайки да открадне вниманието на всички присъстващи. Doja беше покрита с цели 30 000 кристала Swarovski, които са поставяни на ръка. Камъните бяха допълнени от червено копринено бюстие и ръчно изплетена пола от лакирани дървени мъниста, завършвайки превъзходната визия с високи ботуши.
 
„Адът на Doja“ беше създаден от известния гримьор Пат Макграт. Той е прекарал 4 часа и 58 минути, поставяйки ръчно всеки един кристал върху кожата на изпълнителката. Косата ѝ била покрита с шапка, след което кожата ѝ е била боядисана, преди кристалите и златен прах да бъдат нанесени по нея.
 
„Такова удоволствие е да работя с прекрасната Doja Cat и невероятния Даниел Росбери върху визията за дефилето на Schiaparelli“, написа Макграт. Той заяви, че изпълнителката е показала невероятно търпение, оставайки неподвижна през всичките почти 5 часа, когато по тялото ѝ са били поставяни кристали. Крайният резултат, по думите на гримьора, е хипнотизиращ шедьовър с искрящ блясък.
 
Червеният вид се открояваше сред тълпата, но имаше смисъл. Изложената колекция на Schiaparelli се заигра силно с препратки към „Божествена комедия“ на Данте и размива границите между истинското тяло, изкуството и неодушевените предмети.
 

Кара Делевин с черен сутиен, Ирина Шейк с бял корсет – дефилето на Savage x Fenty

Ирина Шейк и нейната версия на малка черна рокля

Ирина Шейк превърна змията в секси влечуго

В понеделник Кайли благодари на дизайнерите и креативния директор на Schiaparelli за невероятното модно изживяване. Тя побърза да успокои природозащитниците, посочвайки че лъвската глава върху роклята не е истинска, а е майсторски създадена с помощта на изкуствени материали.

Въпреки че Doja Cat беше ходещ рубин, действителната колекция се състоеше от много ходещо злато, тъй като супермоделите бяха с боядисани в злато лица и блестящи златни тела. Подобен външен вид видяхме миналата година именно от Doja Cat, когато тя се появи с тяло, изцяло покрито от злато, на Седмицата на модата в Париж.

Още за нестандартната колекция на Schiaparelli на Седмицата на модата в Париж ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase