Снимка: Istock

Продукти:

  • 3 яйца
  • 150 г захар
  • 95 г обикновено брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 90 г бадемово брашно
  • 150 г масло
  • 160 г тъмен шоколад със 70% какао
  • 60 г печени лешници без сол
  • 50 г. настърган/нарязан шоколад

Приготвяне:

Лешниците се счукват или нарязват, но не твърде ситно, за да се усещат в сладкиша. Маслото и шоколада (150 г) се разтапят на водна баня, не бива сместа да е вряла или твърде топла. Яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта. След това сложете шоколадовата смес и отново разбийте. Добавете брашната и бакпулвера. Когато се получи хомогенно тесто, следва да добавите ядките и нарязания шоколад (50 г). Разбъркайте добре с шпатула. Тестото се изсипва в намазнена тава, в която сте сложили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 минути.

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase