IStockphoto

Изразът "Нова година, ново аз" означава нещо съвсем различно за всеки. Ако ви вдъхновява да промените външния си вид на косата или дори да изберете голяма, драматична прическа, попаднали сте на правилното място. Днес ще говорим за прическите на 2023 година, които са изключително готини, като някои вдъхват нов живот на запомнящи се тенденции от миналото, а други съчетават съществуващи вече визии.  

Изминаващата година възнобнови набор от тенденции в прическите от 90-те години, благодарение на клипове в TikTok и промяна във външния вид на известни личности. Оказва се, че тази мода няма да изчезне и през 2023 година. Известната прическа "Рейчъл" беше ребрандирана като прическа "октопод" и социалните мрежи избухнаха с клипове на хора, които се подстригват и оформят косата си по този начин. Друг външен вид от 90-те години, който се възроди през тази година, беше комбинацията между боб и пикси, известен още като бикси. Характеризиран с дължина до челюстта, стилът изглежда идеално, носен от звезди като Кая Гербер и Сара Хайланд. 
 
Не сме изненадани, че различните вариации на прическата боб ще бъдат огромни тенденции през следващата година, но експертите прогнозират и възраждане на дългата коса. Въпреки това, за тези, които искат да запазят късите си прически, фризьорът Рей Кристофър казва, че бобът става все по-къс, а дните на лоба вече са на привършване. 
 
Фризьорката Сара Гранбер казва да помислим и за хибридни прически. Хубаво е да носите снимка на това, което искате да получите като краен резултат, за да може да помогнете на фризьора си. Тук говорим за микси - хибрид между пикси и мълет и рошава прическа "купичка", която е комбинацията между шаг и стила "купичка" от детството. 
 
Прически за 2023 - няколко стила, които ще са на мода: 
 
1. Рошава прическа "купичка"
 
Тази визия, вдъхновена от 70-те години, може да е една от най-носталгичните тенденции за подстригване през 2023 г. 
 
Ако сте готови да опитате този стил, помолете вашия фризоьр за заоблен бретон със заоблени ъгли. Подстригването е подобно на боб, но с добавяне на фини слоеве, които позволяват движение на косата. Фризьорът ви трябва да създаде външния вид, като подстриже до веждите и рамкира лицето ви, така че слоевете да подобрят извивките и контурите на лицето. Това също е перфектната форма за прическа, която искат да направите, ако искате да поддържате дълъг боб, тъй като заоблените ъгли изискват малко повече дължина от средната боб прическа.

Нови прически за зима 2022 – бордо в косите

Готова за зимата: Хали Бери с нова прическа

Прически за есента и зимата: 90-те се завръщат, бейби!

2. Октопод
 
Прическата октопод набра огромна популярност през лятото на 2022 година и ще продължи да се движи към върха в красотата и през следващите 12 месеца. Формата тук наподобява на класически шаг и илюстрира фината линия, където гръндж ерата среща блясъка. Помолете фризьора си да създаде тънък бретон, да добави слоеве в горната част на косата и да комбинира това с повече дължина в долната част. Важно е краищата ви да бъдат много дълги, за да приличат на пипалата на октопод. 

 

Още актуални прически за 2023 г. и други бюти трикове ще откриете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase