Снимка: Pixabay

105-годишна жителка на САЩ от Калифорния отпразнува поредния си рожден ден и сподели причината за дълголетието си, съобщи CW31 News. Мари Мартин е родена на 17 ноември 1917 г. в щата Охайо, но по-късно се премества в Калифорния. Тя каза, че един ден дошла на брега на почивка и решила да остане. Жената е работила по-голямата част от живота си в пощата, а сега живее в пансион за възрастни в едно село. Пенсионерката каза, че цял живот е обичала да танцува и постоянно е ходила на танци със съпруга си.

Мартин обаче смята, че тайната на дълголетието й е друга. „О, ако танците помагаха!. Мисля, че всичко е заради моя инат. Прекалено съм упорита, за да умра“, пошегува се рожденичката.

Въпреки напредналата си възраст Мартин се занимава с градинарство и участва във всички дейности, които се провеждат в пансиона. С честит рожден ден я поздравиха близки, приятели и снимачния екип на местния телевизионен канал. Празникът бе украсен с балони и заситен с торта. По-рано беше съобщено, че жител на Обединеното кралство отпразнува 100-годишнината и разкри тайната на дълголетието. Барбара Бейтс е убедена, че е живяла толкова дълго благодарение на любимата си алкохолна напитка.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 месеца

Ако на снимката е тя на 105 години, със сигурност ще живее още. Жива и здрава да е, божа работа е животът.

3

Анонимен

преди 2 месеца

И кралицата викаше така...

2

Анонимен

преди 2 месеца

Столетниците не умират от старост, а от тежестта на спомените си, които вече не могат да носят.