IStockphoto

Ролки за коса са използвали много от нашите майки преди години, когато е нямало множество техники за стилизиране. Много от нас пък помнят тези от велкро, сложени на главите на известни дами във филмите. Връщайки се назад във времето, може да се каже, че този аксесоари никога не остаряват. А днес са особено полезни, защото не увреждат косъма като машите и пресите. 

 
Сешарът от 90-те се завърна, а наред с него и все повече жени си купуват ролки за коса. Освен по-естествени къдрици, така те имат и по-хубава и здрава грива. 
 
По-обемната коса, постигната чрез сешоар, е нещо, което ни връща в ерата на Синди Кроуфорт. На много от нейните снимки преди години тя е със страхотна прическа. Акцентът в нея е обемът в корените, постигнат без тупиране, а по-скоро чрез ролки за коса, най-вероятно велкро. Ето, че този метод на фиксиране отново се търси - не само защото е изпитан, но и има множество предимства. 

Какви са ползите от поставянето на ролки?
 
Може да се каже, че обемът, постигнат чрез различни ролки за коса, определено се противопоставя на гравитацията. Но това какви точно ще изберете, зависи от това колко дълго се задържа формата според вашата текстура, казва Хосе Домене. Той изтъква, че всичко зависи как ще стегнете кичурите с тях. 

Небрежни къдрици без маша – как да ги направите у дома?

Прически 2022: Как да направим къдрици на русалка?

Лесни прически: Къдрици с чорап
 
„Ролките са дълготрайни, тъй като можете да ги оставите да фиксират косата. Но използването на правилните продукти за поддържане на стила също е много важно”, споделя стилистът. 
 
Домене изтъква, че е важно косата да е напълно студена преди да ползвате ролки. Друго нещо е да не се бърза с тяхното свалкяне, защото трябва време тя да стегне. 
 
Още по темата и други материали на тема красота четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase