Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между истинския доматен сок и зеления чай? Това са едни от най-полезните напитки за здравето и красотата на кожата и косата ни, сочат западни изследвания. Хранителните елементи в тях спомагат за забавяне процесите на стареене, противодействат на свободните радикали и подхранват кожата ни отвътре навън. Кои други напитки да добавите в менюто си, вижте в следващите редове.

Вода с лимонов сок

Чаша вода с пресен лимонов сок и по желание мед е чудесна напитка по всяко време на деня. Няма значение дали водата ще е топла или не. Тази освежаваща напитка служи като електролит за тялото и съдържа антиоксиданти и компоненти против стареене. Помага за премахване на част от токсините в организма.

Лимонът съдържа витамин С, който подпомага новите клетки и подмладяването на кожата, докато медът съдържа хранителни вещества против стареене, които поддържат кожата подхранена. Витамин С също така стимулира синтеза на колаген, който е важен за растежа на косата. Медът също е полезна храна за здрава коса.

Чай от джинджифил

Джинджифилът е известен с това, че укрепва имунитета, намалява гаденето, подобрява метаболизма и други. Но той е суперхрана и за нашата кожа. Смята се, че редовната консумация на чай от джинджифил озарява и освежава кожата, забавя процесите на стареене. Има проучвания за джинджифила, които показват, че той има и противовъзпалителни свойства.

Сок от алое вера

Сокът от алое вера е една от най-полезните напитки за здравето и красотата на кожата и косата, както и за цялостното ни здраве. Има високо съдържание на витамини и минерали, които помагат за поддържане на естествения блясък на кожата ни. Важно е да се избира качествен продукт. Сокът от алое спомага за подсилване на имунитета, детокса на тялото, осигурява ни биотин и витамин С, които са важни за косата и кожата, спомага за нормализиране на холестерола и кръвната захар, които също имат отношение към това как изглеждаме.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase