Снимка: Istock

Продукти:

  • 150 г хубав черен шоколад
  • 50 г натурално какао на прах
  • 180 г брашно
  • 1 и ½ ч.ч. захар
  • 6 яйца
  • 200 г меко масло
  • 8 г бакпулвер
  • ½ щипка сол – по желание

Приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова и го оставете да изстине, ако е твърде горещ. В купа с помощта на миксер разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата едно по едно. Когато се получи хубава хомогенна смес може да прибавите и шоколада. Следва да сложите брашното, какаото и бакпулвера. Хубаво е сухите съставки да бъдат предварително пресети. Вече готовото кексово тесто се изсипва в подходяща тава за печене, която е леко намазнена и набрашнена или в която сте сложили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути или до готовност.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase