Снимка: Istock

Продукти:

  • За тортата:
  • 200 г черен шоколад
  • 150 г масло
  • 6 яйца, разделени на жълтъци и белтъци
  • 2/3 ч.ч. пудра захар
  • 1 и 1/2 чаши лешниково брашно
  • Шоколадова глазура:
  • 300 г черен шоколад
  • 2/3 чаша течна сметана за готвене

Приготвяне:

Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете подходяща тава и поставете в нея хартия за печене, по стените ѝ включително. Разтопете маслото и шоколада заедно на водна баня и оставете настрана, за да се охлади шоколадовата смес. В купа с помощта на миксер разбийте до получаването на леко кремообразна смес жълтъците и захарта.

След това добавете брашното от лешници и отново разбийте добре. Отделно разбийте до получаването на снежни връхчета белтъците. Добавете ги към останалите съставки постепенно, слагайки от тях малко по малко. Разбърквайте всичко с помощта на шпатула. Изсипете тестото в подготвената тава. Печете около 40 минути или до готовност, пробвайте тестото с помощта на клечка за зъби.

След като изпеченото тесто се охлади може да го поставите в подходяща чиния. За да приготвите глазурата, на слаб огън в малка тенджера комбинирайте шоколада и сметаната. Бъркайте докато се получи гладка смес, след това може да залеете тортата и да украсите по ваше желание.

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase