Снимка: БГНЕС

На 96 години почина кинорежисьорът Милен Гетов.

Той е автор на над 1000 телевизионни филма, постановки и предавания. С Българската национална телевизия го свързват знакови продукции. Той прави първия документален филм за Гунди и Котков.

Големият му успех идва с филмите по романите на Богомил Райнов - "Един наивник на средна възраст", "Реквием за една мръсница", "Умирай само в краен случай", "Тайфуни с нежни имена".

Милен Гетов е носител на голямата награда на Съюза на журналистите, както и на специална президентска грамота за цялостен принос.

Тази вечер БНТ 1 променя програмата си и ще излъчи документалния филм "Живот като на кино", създаден от наши колеги по повод 90-годишния юбилей на Милен Гетов. /БГНЕС

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 месеца

Оставят едно голямо нищо.ТБД си отива и няма кой да ги гледа тия неща.БНТ 2, където ги дават ,е гледана от 600 дъртака в неделя.

3

Анонимен

преди 3 месеца

Отиват си големи български таланти и светли умове, но след себе си оставят много. Филми, книги, музика...Светла му памет на Милен Гетов.

2

Анонимен

преди 3 месеца

Аз ще ти кажа ако сега се снима документален филм ще е със заглавие краят на една хилядолетна държава устояла не на, един поробител но унищожена от продажници на собствения си род