Снимка: Istock

Продукти:

  • 200 г пилешки воденички
  • 200 г пилешки черен дроб, изплакнат и почистен
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 2 чаши ориз
  • 4 чаши пилешки бульон
  • Сол на вкус
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • ¼ чаена лъжица лют червен пипер
  • 1 чаша пресен лук, ситно нарязан

Приготвяне:

В кухненски робот смелете воденичките с черния дроб. Загрейте олиото в голям тиган. Сотирайте лука в него. Добавете воденичките и черния дроб, като разбърквате постоянно, докато месото покафенее за около 5 минути. Добавете чесъна, гответе с разбъркване за още 3 минути.

Добавете ориза и разбъркайте, докато се покрие добре с олиото. Прибавете бульона, солта, пипера и лютия червен пипер. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути, докато оризът абсорбира цялата течност. Накрая поръсете с пресния лук и сервирайте.

Още рецепти може да намерите кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

6

...

преди 1 месец

.......tova ne bih go iala .

5

аман

преди 1 месец

Дробчета на кайма имат много гаден вкус и не съветвам никого да го готви това, освен ако не е мазохист. Веднъж си бях взел готова кайма и като я бях сготвил, заради различния вкус изрових опаковката и там прочетох, че е с месо предимно от дроб и сърце. Вече няма шанс да купя такава. Затова четете и не купувайте какво да е.

4

Анонимен

преди 1 месец

Най-вкусната супа е съвсем елементарна - 1 глава лук, 1 морков и 2 картофа. Всичките са средни по размер. Нарязват се, лукът се задушава, прибавят се моркова и картофите и литър -1,5 вода, а защо не и повече. Добавя се 1 дафинов лист, 2 пирончета карамфил, черен пипер и бахар. По желание - джинджифил, мащерка или риган. Когато картофите се сварят , ако супата ви се вижда рядка, извадете 1-2 картофчета и ги смачкайте. Страхотна и лека супа.