Катастрофални слънчеви бури, край на естествените раждания и ядрена експлозия - това са част от предсказанията на баба Ванга за 2023 година, цитирани от британския таблоид Mirror. Статията е публикувана два дни преди руският президент Владимир Путин да обяви частична военна мобилизация в Украйна и да заплаши Запада с ядрените си оръжия.

Наричана Нострадамус на Балканите, нейните видения се смятат за 85% вярни и включват предсказване на трагедията в Чернобил, смъртта на принцеса Даяна и разпадането на Съветския съюз. След две години на пандемия и няколко месеца на война, се насочваме към 2023 година. Но предсказанията на Ванга за следващите 12 месеца далеч не са оптимистични.

Орбитата на Земята ще промени курса си

Баба Ванга предсказва, че през 2023 г. Земята ще претърпи някаква промяна в орбитата си - въпреки че подробности за това не са дадени.

Без значение каква може да е тази промяна, това може да има опустошителни последици, ако наистина се случи.

Планетата е разположена в идеален баланс и дори най-малкото изместване може да доведе до нежелани и изключително вредни промени в климата и морското равнище.

Ако Земята се приближи до слънцето, нашият дом ще бъде изправен пред повишена радиация и температурите ще скочат до нови висоти. Това ще доведе до бързо топене на ледниците, покачване на морското равнище и ще се стигне до  глобална извънредна ситуация. Ако пък планетата се отдалечи от Слънцето, ще навлезем бързо в ледников  период с дълги часове тъмнина, причинявайки съвсем различен набор от катастрофални ефекти за живота на Земята.

Биологични оръжия

Твърди се също, че Ванга е предсказала, че една "голяма държава" ще извърши изследвания върху хора с биооръжия, което ще доведе до смъртта на хиляди.

В този момент обаче Конвенцията за биологичните оръжия на Обединените нации забранява провеждането на тези видове експерименти. Въпреки това има някои страни - като Китай - за които се смята, че вече управляват потенциални отдели за биооръжия на заден план.

Ядрена експлозия

Сред многото й предсказания за 2023 г. се твърди, че баба Ванга е предупредила за потенциална експлозия в атомна електроцентрала. Тази зловеща прогноза идва след нейното предполагаемо предсказание за катастрофата в Чернобил.

Това пророчество буди толкова тревоги, колкото нарастват и притесненията сред държавните лидери за ядрена катастрофа в Украйна. Запорожката атомна електроцентрала остава под контрола на Русия, докато войната продължава да се разгръща около нея.

Малка грешка в завода от руските окупатори може да доведе до бедствие, което ще има тежки последици за много европейски страни.

Слънчево цунами

Друга прогноза, макар и доста неясна, е пристигането на масивна слънчева буря в мащаб, невиждан досега на планетата Земя.

Слънчевите бури се появяват, когато изблик на енергия се освободи от слънцето, изпращайки електрически заряди, магнитни полета и радиация, насочени към Земята.

Макар че това се е случва и преди, те са били разглеждани само като феномен в небето - като зеления оттенък на Северното сияние. Тези по-мощни слънчеви бури, предсказани от баба Ванга, обаче биха довели до увреждане на технологиите и дори биха могли да доведат до масови прекъсвания на тока и комуникационни повреди - което може да предизвика цял куп проблеми.

Някои отделни предупреждения от футуролози описват подобни събития като момента, в който ще бъдем хвърлени обратно в „тъмните векове“.

Лабораторни раждания

Последното твърдение за 2023 г. включва края на естествените човешки раждания, които според нея ще бъдат забранени. Дистопичната проекция ще дойде, когато правителствените лидери уж забранят ражданията и призовават целият човешки живот да бъде развиван в лаборатория.

Лидерите и медицинските експерти ще могат да решават кой да се роди, докато родителите ще могат да персонализират чертите и външен вид - като цвета на косата и цвета на очите.

Това определено е едно от най-странните предсказания на Баба - и подхранва страховете на някои относно забавянето на раждаемостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase