IStockphoto

Едно от най-хубавите неща в красотата е, че можете да променяте външния си вид толкова често, колкото си искате, както искате и когато искате. Тенденциите в маникюра идват и си отиват, може да променяте грима си всеки ден, а цветът на косата е също толкова гъвкав. Въпреки това, честото боядисване не е много препоръчително, тъй като многото химически третирания за кратък период от време могат да доведат до загуба на еластичност в косата, на протеини и отслабени кичури.

 
Наречете го мечта по по-семпли стилове или пък желание за минимализиране на срещите с фризьора, но простотата на едноцветната коса е във възход. Знаменитости като Емили Ратайковски и Ким Кардашян са примери за това и въпреки че ярките тонове и кичурите не отиват в забвение, хубаво е да се види как простият цвят става все по-популярен.
 
Двама фризьори обясняват какво представлява монотонната коса, защо е популярна и какви са нейните предимства пред другите стилове.
 
Какво е монотонна коса?
 
Най-просто казано, стилът е точно това, което си мислите. „Това е моментът, в който вашият цвят на косата е един и същи от корените до краищата“, казва Съни Брук пред InStyle.
 
Защо е популярен този стил?
 
Лесната поддръжка може да ви изглежда като най-добрата причина да си направите монотонна коса, но всъщност стила е това, което изстрелва прическата на върха в класациите. По същия начин, по който едно монотонно облекло изглежда шик и елегантно, така и монотонният цвят в косата може да промени изцяло визията ви.
 
Освен това, Брук посочва, че този тон в кичурите може да увеличи максимално блясъка и излъчването на косата, като ѝ придаде здравословното възстановяване, от което има нужда. Фризьорката успокоява всички критици, които казват, че монотонният цвят е скучен. Според нея, няма нищо скучно, ако изберете достатъчно наситен нюанс, който ще накара кичурите ви да блестят.

Още по темата за боядисване четете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase