Снимка: iStock

Разкошни ястия, сладки коктейли и изобилие от вкусни десерти. Наред с мързеливите дни и забавлението под слънцето, това е формулата, изграждаща прекрасната и безпроблемна ваканция. Ето защо е напълно нормално да се завърнете у дома с подут корем и няколко килограма отгоре.

Не се притеснявайте, случва се и на най-добрите от нас. Няма нищо лошо в отпускането от време на време, защото всеки има нужда от почивка както от работата, така и от диетите. Важното е обаче след това да се върнем отново във форма, продължавайки със здравословния начин на живот, ограничаването на преработените храни и захарта, заменяйки ги с повече фибри, плодове и зеленчуци.

Влизането във форма след ваканция обаче понякога изглежда твърде трудно. Тялото ви е свикнало да си почива, да си похапва вкусно и да не се движи толкова често. Затова е важно да започнете постепенно и търпеливо завръщането си към стария режим. Най-добрият начин е да рестартирате организма с един бърз детокс.

Детоксът се основава на пречистване на тялото отвътре, премахвайки вредните токсиини, които са се натрупали през времето. Обикновено включва спазване на специфична диета или използване на специални продукти, които освобождават организма от вредители, като по този начин подобряват здравето и насърчават загубата на тегло.

Хранително прочистване

Преработената храна е основен виновник за натрупването на токсини в тялото. Изборът на диета за детоксикация не ограничава непременно възможностите ви до органични продукти, но замяната на преработена храна като пържени хапки или чипс с ядки или пресни пилешки гърди е чудесен начин да започнете. Опитайте се да премахнете консумацията на излишна захар, като например ароматизирани напитки и десерти.

Коригирането на вашата диета, така че да включва супер храни, също е фантастично за тялото. Плодовете, ядките и дори какаото съдържат високи нива на антиоксиданти, които поддържат цялостното ви физическо благополучие.

Течно пречистване

За мнозина лятната ваканция е синоним на много алкохол. Започнете своето детоксикиращо приключение, като намалите спиртните напитки. Големите количества алкохол увреждат черния дроб, който е основен орган за елиминиране на токсините. Когато тази функция е нарушена, това може да доведе до натрупване на токсини в тялото ви.

Цялата статия, можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 месец

Ау, колко безполезни думи са издрънкани, само защото е модерно. Детоксът не помага при липса на мозък!

9

Анонимен

преди 1 месец

Най-добрият детокс е напускането на тази държава....завинаги, ако е възможно.

8

Анонимен

преди 1 месец

До Общ работникИ след тоя детокс баба ми е вече на 99 години и е по-здрава от мен.Не ми се мисли за горките хорица в Софията, които живеят и отглеждат дечица сред шум и мръсотия.