IStockphoto

Западният свят се запозна с корейския термин за красота "стъклена кожа" преди повече от половин десетилетие. Експерти, като Алиша Юн, говориха за това в подкасти, а социалните мрежи бяха заляти от снимки с това, което преди изглеждаше като невъзможна росна кожа. K-pop звездите се превърнаха в отлични примери за желаната тенденция, която продължава да бъде една от най-популярните и до днес. 

"Стъклената кожа е идеалната кожа в Корея", казвата Сара Лий и Кристин Чанг пред Allure. Терминът се използва за визия, която изглежда кристално чиста, без видими пори, полупрозрачна и светеща е като парче стъкло. 
 
Според Лий и Чанг, всичко е в наслояването. Подобно на "7 Skin Method" - техниката в корейксата красота за нанасяне на тоник или есенция до седем пъти след почистване - тук трябва да се използват няколко леки слоя хидратиращи продукта, така че кожата да изглежда влажна и пухкава, подобно на бебешко дупе. 
 
Важното е да знаете, че няма единен, универсален начин за постигане на стъклена кожа, но все пак трябва да се следват няколко ключови стъпки. 
 
Как да постигнете "стъклена кожа"?
 
1. Двойно почистване без подсушаване
 
Не е изненада, че концепцията на корейската красота включва любимото двойно почистване. 
 
Първо, използвайте почистващ продукт на маслена основа или мицерална вода. След като сте премахнали грима и слънцезащитняи си крем, преминете към нежно хидратиращо измиване на лицето, за да сте сигурни, че мръсотията е изчезнала, без да лишавата кожата си от влагата, която е много важна за постигане на стъклената визия. 
 
2. Ексфолиране
 
Може да запазите тази стъпка за през нощта, особено ако решите да използвате фотосенсибилизиращи киселини като средство за ексфолиране. Всъщност, киселинните пилинги и маски за лице, направени с алфа и бета хидрокси киселини, са тези, които насърчават този стъклен блясък, елиминирайки мъртвите кожни клетки. 
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase