IStockphoto

Температурите се повишават, сандалите са новите маратонки и ние отговорно нанасяме слънцезащитния си крем на всеки няколко часа. Да, лятото официално е тук. Но внимателното прилагане на слънцезащита не е единственото нещо, на което трябва да наблегнем в момента. Хидратацията също е особено важна.

 
Поддържането на нормални нива на хидратацията на тялото винаги трябва да е основна цел, тъй като до 60% от организма ни се състои от вода. Консумацията на течности е особено важна през летните месеци, когато губим голямо количество от тях чрез изпотяването.
 
Докато някои от нас пият вода сякаш това им е основната задача за деня, други не харесват вкуса или просто забравят да я консумират. Ето защо няколко експерти споделят своите съвети за добро хидратиране, които не включват чиста вода.
 
Как да повишим хидратацията си през лятото: 
 
Пийте нискоалкохолна или безалкохолна бира
 
Алкохолът е известен диуретик, което означава, че ви дехидратира. И въпреки че трудно ще намерите медицински експерт, който би препоръчал на човек бира с ниско или никакво съдържание на алкохол пред чаша вода, има някои доказателства, че напитката може да помогне с хидратацията. Според Кейти Кавуто, тя може да повлияе положително на тялото, защото няма диуретичните ефекти, причинени от напитките с по-високо съдържание на алкохол.
 
Освен това, съдържанието на натрий в нискоалкохолната или безалкохолната бира може да помогне за попълването на електролитните бази. Но разбира се, водата винаги е най-добрата опция, така че пълната бутилка пред вас е нормален начин да си осигурите нужната хидратация.
 
Добавете електролити
 
Електролитите са от съществено значение, за да помогнат на тялото да абсорбира вода. Като ги добавите към водата си, може да насърчите по-голямата хидратация в тялото. Така че, макар да не трябва непременно да пиете по-малко вода, може да бъдете сигурни, че ако пиете вода с електролити в нея, тялото ви ще бъде хидратирано напълно.

Още съвети за по-добра хидратация четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase