Снимка: БГНЕС

Рим е един от най-красивите градове в света. Но вечният град се оказа и... най-мръсният град в света. В годишната си класация Time Out, който изследва мненията на жителите на градовете от цял свят за това какъв е животът им,  респондентите класират Рим като най-мръсният град в света.

Близо 27 000 жители на различни градове - от Мелбърн до Мадрид, от Чикаго до Копенхаген и от Тел Авив до Токио дадоха мнението си кои са най-мръсните и най-чистите градове в света.

Препълнените кофи за боклук на италианската столица, необузданата популация на плъхове и острата воня най-накрая ѝ спечелиха първото място в списъка на най-мръсните градове в света.

Резултатите показват, че на второ място е Ню Йорк, а Глазгоу на трето. От друга страна, Стокхолм е обявен за най-чистия град в света, следван от Дубай и Абу Даби, според проучването.

Позовавайки се на проблема с боклука в Голямата ябълка, Time Out отбелязва: "Ню Йорк има проблем с боклука. Виждаме го (и го усещаме) всеки ден – боклук се трупа, улиците са пълни с отпадъци, а плъховете вилнеят повече от всякога."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase