Снимка: istock

 Продукти:

  • 800 г свинско каре
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • Брашно за овалване
  • Няколко стръка прясна мента
  • 1 щипка сол
  • 1 лимон
  • 4-5 глави артишок
  • 400 мл бяло вино
  • 1 чаша зеленчуков бульон
  • 2-3 супени лъжици зехтин
  • Черен пипер на вкус
Приготвяне:
 
Нарежете свинското на едри кубчета. Оваляйте в брашното. Почистете артишока, като отстраните стъблата и външните листа. Трябва да остане сърцевината. Нарежете ги на едро и ги накиснете в купа. Залейте с изстискания от лимона сок. В дълбока тенджера на среден огън загрейте зехтина. Задушете в него чесъна за 1-2 минути.
 
Добавете артишока в тенджерата. Овкусете с малко сол. Намалете котлона и оставете да се задуши поне за 10 минути. Трябва да омекнат. 
 
Добавете месото в тенджерата и разбъркайте добре. Усилете котлона и продължете да бъркате, докато покафенее. Залейте с виното и изчакайте да се изпари за няколко минути. Покрийте с капак, намалете котлона на средно и оставете да къкри 40 минути. Добавете и бульона. Овкусете с още сол и черен пипер. Ястието е готово, когато месото е крехко и се разпада лесно. Сервирайте ястието поръсено с нарязана прясна мента.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase