IStockphoto

Приемът на витамини не трябва да спира с един или два мултивитамина, които приемат всяка сутрин. Ако имате редовна ртуина за грижа за кожата, вероятно вече сте забелязали, че някои от любимите ви продукти включват витамини А, В3 и С, които предоставят множество ползи за външната ви красота. 

Друг витамин, който може да попадне върху етикета, е витамин Е. Според естетичката на знаменитостите Рене Руло, той е хидратиращ и успокояващ кожата антиоксидант с много плюсове за външния вид. Най-често се среща в овлажнители, серуми или под формата на специални капсули, които могат да се прилагат локално. 
 
Експертите посочват, че витаминът е особено важен, кгоато става въпрос за успокояване, защита и хидратация на кожата. Той също така спомага за по-стегната визия и за избелване на някои по-тъмни участъци.
 
Какво е витамин Е?
 
Ако се задълбаем в точното определение, витамин Е, наричан още токоферол, е мощен антиоксидант, който всъщност се произвежда естествено в кожата ни. Също така може да го видите посочен като съставка в много продукти за грижа за кожата, като той осигурява защита от факторите на околната среда, UV радиацията и дори замърсяване. 
 
Също така често се изброява като съставка в комбинация с витамин С и има причина. Въпреки че витамин С има сходни свойства, проучванията показват, че и двамата витамина работят по-добре заедно, за да предпазват кожата от елементите на околната среда. Те се стабилизират и презареждат взаимно. Така че, ако искате да получите по-голям ефект, потърсете продукти, които съдържат както витамин С, така и витамин Е. 
 
Витамин Е също е емолиент, което означава, че е добър за овлажняване и омекотяване на кожата. В някои случаи противовъзпалителните свойства също могат да помогнат за лечение на възпалението. 
 
Какви са ползите от витамин Е?
 
Най-голямата полза от витамин Е е защитата от свободните радикали в околната среда. С течение на времето те могат да причинят промени в кожата ви, които не само ускоряват стареенето, но дори могат да ви направят по-податливи на проблеми като рак на кожата. Съставката помага да се неутрализират ефектите на замърсяването и UV лъчите. 
 
Още по темата вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase