IStockphoto

Рициново масло или овлажняващ крем? Кое бихте избрали за хидратацията на вашето лице? Натуралният продукт може успешно да замести химиите в продукта. То прониква по-добре в кожата, задържа влагата и е много полезно при някои кожни проблеми.

Нарича се така, защото е извлечено от семената на растението Ricinus communis. То се отглежда предимно в Африка, Южна Америка и Индия. Последната държава е световен лидер в производството на рициново масло, докато САЩ и Китай са основните му вносители.
 
Произведено чрез студено пресоване на семена, след това то се подлага на топлинна обработка. Може да се използва за приготвянето на някои ястия. Полезно е и за здравето на косата.
 
Рициново масло – основни ползи за кожата
 
Предотвратява бръчки
 
Маслото е богато на рицинова киселина, която е мощен антиоксидант. Той се бори със свободните радикали в тялото. А те са отговорни за процеса на стареене, което кара бръчките да се появят по-рано.
 
Ако имате зряла кожа, може да мажете лицето с рициново масло. Така ще я освежите, ще подобрите еластичността и ще намалите появата на мимически бръчки.
 
Борба с акне
 
Може да се възползвате от антибактериалните свойства на рициновото масло, като намажете лицето си с него. То ще намали възпалението, предизвикано от бактериите, попаднали в кожата.
 
Намаляване на подпухналостта с рициново масло
Продуктът има силни противовъзпалителни свойства. И те са ефикасни не само при акне, но и за намаляване на отока и подпухналостта на лицето. Особено в областта около очите.
 
Още по темата за рициново масло и ползите му за кожата вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase