Снимка: БГНЕС
Милиони долари се дължат след присъдата в сряда, когато съдебните заседатели застанаха предимно на страната на Джони Деп в делото му срещу Амбър Хърд.
 
Първоначално бяха присъдени 15 милиона долара, но съдията намали сумата на 10,35 милиона, въз основа на закона на щата Вирджиния, който ограничава наказателни щети. Хърд пък ще трябва да получи само 2 от поисканите 100 милиона обезщетение. Адвокатката ѝ Илейн Бредехофт каза в четвъртък, че следващата стъпка на Амбър е да обжалва присъдата и потвърди, че актрисата със сигурност не може да изплати дължимата сума.
 
Освен това Бредехофт спомена в заключителните си думи пред журито, че 36-годишната Хърд досега е платила над 6 милиона долара съдебни разноски.
 
Правният анализатор Емили Бейкър казва пред People какво може да се случи, ако Хърд не може да изплати наложените ѝ обезщетения.
 
„Това ще зависи и от двете страни, но след влизането на сила на присъдата от 24 юни, се чудя дали адвокатите ще започнат преговори по плащанията“, споделя тя пред списанието.
 
Адвокатът на Деп – Бен Чу – заяви в заключителната си реч, че актьорът не иска да накаже финансово Амбър. Според него, делото никога не е било за пари. Бейкър смята, че двете страни може да се разберат за сумата и е напълно възможно Деп да не потърси дължимите милиони.
 
Ако обаче екипът на актьора поиска да бъде изпълнено решението на съда, тогава започва цял отделен процес, потенциално запориране на имущество и определяне на различни начини за плащане. Според Бейкър, Деп по-скоро се интересува Хърд да не повтаря обвиненията си в сексуален и физически тормоз, отколкото от финансово обезщетение.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase