IStockphoto

Може да си мислите, че ексфолирането на суха кожа звучи парадоксално, но всъщност не е така. 

 
Ексфолирането на вече изсъхнал тен изглежда така, сякаш просто би довело до повече сухота и следователно до много дразнене, но ние сме тук, за да изясним истините за грижата за кожата. Разбира се, на помощ идват няколко експерти, които ще обяснят защо не трябва да пропускате ексфолиацията, дори ако имате суха кожа. 
 
Противно на това, което винаги са ни казвали, ексфолирането на суха кожа е от съществено значение за поддържането на хидратацията и здравето, защото мъртвите кожни клетки трябва да бъдат премахнати мигновено. 
 
Какво е ексфолиране?
 
Ексфолирането е премахването на най-външния слой на кожата, който се състои от мъртви кожни клетки. То увеличава скоростта на процеса на регенерация на кожата, за да подобри тонуса и текстурата. 
 
Премахването на тези мъртви кожни клетки може да помогне за подобряване на редица кожни проблеми, включително запушени пори, хиперпигментация, фини линии и бръчки. Редовното ексфолиране може също така да позволи на останалите ви продукти за грижа за кожата, като серуми и овлажнители, да проникнат по-добре. 

Защо да ексфолирате лицето?
 
"Тези люспи пречат на овлажнителите на хидратират сухата кожа, така че е задължително да се отървете от тях, за да позволите на продуктите да работят", казва дерматологът д-р Нийл Шулц пред InStyle. 
 
Но това не е всичко. През лятото, когато кожата има тенденция да е по-мазна, ексфолирането може да бъде полезно за предотвратяване на пъпки. "Редовното ексфолиране през летните месеци може да помогне за изчистването на тези запушени пори и да предотврати появата на акне", обяснява д-р Нусбаум. Все пак е важно да знаете, че не трябва да ексфолирате толкова често през лятото, колкото сте го правили през зимата.

Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase