Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 чаша масло, меко
  • 1 и ¼ чаша пудра захар
  • 2 чаени лъжици портокалови корички, настъргани
  • 1 чаена лъжица сол  
  • ¼ чаша портокалов сок
  • ¼ чаша шампанско
  • 2 и ½ чаши брашно
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа разбийте първите 4 съставки до пухкава смес за около 5 до 7 минути. Отделно смесете изстискания портокалов сок и шампанското. Разбъркайте. Добавете ги към сместа. Прибавете и брашното на части, като разбивате след всяко прибавяне. 
 
Ще се получи меко тесто. Прехвърлете го в сладкарски пош или найлонова торбичка, на която ще отрежете едното ръбче, за да изстисквате тестото. Използвайте къдрав накрайник. 
 
Върху плитка тава за печене с хартия в нея, изстискайте бисквитите, като ги оформите като кравайчета със завъртени краища, така че да образуват кръгче, както се вижда на снимката. Печете за 12-15 минути или до златисто. Охладете за 5-6 минути преди да извадите от тавата. Изчакайте до пълното им изстиване преди да ги сервирате.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase