Снимка: istock

 Продукти:

  • 2 големи ябълки
  • 250 г брашно
  • 120 г масло
  • 220 г захар
  • 160 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 3 прахчета ванилия
  • канела на прах на вкус
Приготвяне:
 
Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. В купа с помощта на миксер разбийте захарта и яйцата до получаването на пухкава смес. След това добавете разтопеното масло, но да не бъде вряло. Брашното и бакпулвера се пресяват заедно и също се прибавят. Накрая добавете млякото и ароматите. След като се получи гладка смес може да сложите ябълките и да разбъркайте добре с шпатула. 
 
Намазнете форма за печене с незалепващо покритие и изсипете тестото.  Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. След това намалете фурната на 160 и печете още 10-15 минути. 
 
Охладеният кекс се поръсва с пудра захар. Може да сервирате със сладолед, любимото ви сладко от ябълки или друго, ванилов сос.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase