Снимка: БГНЕС

Със знакови имена, които е изпратил в последния им земен път, се хвали скандалният погребален агент Георги Енев, заравял старци в гората.

Гробарят от Банкя е в занаята с мъртъвци от началото на 90-те. Според презентацията му не е почивал нито един ден оттогава. Приема телефонни обаждания денонощно. В представянето си твърди, че е подготвил траурните церемонии за погребенията на ген. Добри Джуров, бившия секретар на ЦК на БКП и член на Политбюро Огнян Дойнов, както и на сина му Ясен, пишат от "24 часа".

От услугите на агенцията, ръководена от Георги Енев, се възползвали и близките на поета Христо Фотев.

Освен с класически погребения Енев навлиза и в бизнеса с кремация. Фирмата му осигурява всички административни документи, включително и смъртен акт, а след това транспортира праха в урна до всяка точка на страната, рекламира се мъжът, лъгал хора, че ще кремира близките им, като вместо това ги погребвал в незаконни гробове.

Последните инициативи на гробаря са свързани с пенсионерите. Той активно рекламира 10% отстъпка от цената за всяка траурна процедура за хората от третата възраст.

До 2013 г. Георги Енев официално работи с фирмата си “Орион 71”. Тогава я продава на приятеля си Красимир Костадинов от столичния квартал “Люлин”. Той купувал фирми и от бизнесмени, приближени на ВИС-2, като Радостин Бързанов - Радо Слънцето и Кирил Степанов.

След 2013 г. Георги Енев работи с фирмата “Рай Орион”. Фирмата му е със запор от 5556 лв. заради дълг към банка. Срещу него има заведено и изпълнително дело.

Георги Енев е осъждан, каза в сряда прокурор Десислава Петрова. Престъплението, за което е наказан условно обаче, няма общо с измами, както и с работата му като погребален агент.

През 2011 г. Георги Енев е спрян за проверка от полицията на столичната ул. “Цар Асен” в идеалния център на София. Бил е зад волана на микробус, който е собственост на фирмата му “Орион 71”. Тестван е с дрегер и устройството отчело 1,5 промила алкохол в кръвта. Даден е на съд, признал е вината си и е наказан условно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase